Otthon Melege Program - Családi házak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása alprogram
Kiemelt

A családi házak elavult fűtés-, melegvíz- és energiaellátó rendszerei, továbbá a gyenge minőségű hőszigetelés jelentős energiaveszteséget – és ezáltal többlet széndioxid kibocsátást – okoznak. Az energiatakarékosság fokozását és az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentését szolgáló épületenergetikai korszerűsítéseket célzó beruházások megvalósítása költséges, emiatt gyakran kivitelezhetetlen a családi házban lakó magánszemélyeknek megfelelő támogatás nélkül. Jelen pályázati kiírás lehetőséget nyújt a családi házban élő lakosság számára vissza nem térítendő támogatás felhasználásával lakóépületeik korszerűsítésére, felújítására, ezzel hozzájárulva az ország energiahatékonyságának növeléséhez, valamint klímavédelmi céljaihoz.

Az Otthon Melege Program keretében megjelent pályázat az 1996 előtt épült családi házak elavult fűtés-, melegvíz- és energiaellátó rendszereinek, gyenge minőségű hőszigetelésének, felújítására és javítására, valamint megújuló energiaforrások felhasználásának bevezetésére ad valós és mindenki számára elérhető támogatást. A támogatott pályázatok száma több, mint 2,3 millió darab, így Ön is jó eséllyel pályázik a támogatás elnyerésére!

Rendelkezésre álló keretösszeg: 5 Milliárd Forint

Támogatott pályázatok száma: 2.314.486 db pályázat (!!!)

Támogatásra jogosultak köre:

 • Természetes személyek, akik
 • Magyarországon állandó lakhellyel rendelkeznek,
 • cselekvőképesek és nagykorúak.

Támogatható ingatlanok:

 • A pályázatot benyújtó magánszemély tulajdonában lévő,
 • a pályázat benyújtását megelőzően is használatban lévő (lakott),
 • legfeljebb 135mfűtött alapterületű, egylakásos családi házak, melyek
 • 1995. december 31. napjáig kiadott építési engedéllyel rendelkeznek és
 • 1996 előtt épültek.

A pályázattal elnyerhető támogatás intenzitása (támogatási aránya): 40-55% (a felújítás komplexitásától függően)

Igényelhető támogatás maximális összege: 1.250.000Ft-tól 2.500.000Ft-ig épületenként és magánszemélyenként

Támogatható tevékenységek:

 • fűtött helységek külső nyílászáróinak cseréje;
 • épület homlokzatának hőszigetelése;
 • épületgépészeti rendszerek energia-megtakarítást eredményező felújítása;
 • megújuló energiafelhasználás kialakítását, növelését szolgáló rendszerek kiépítése;
 • fűtési/fűtési-és használati melegvíz rendszer hőtermelő berendezés cseréje (kazáncsere;
 • meglévő fűtési rendszer hőleadóinak és/vagy csőhálózatának kialakítása, korszerűsítése.

A döntés folyamata

A pályázatok a benyújtás sorrendjében kerülnek feldolgozásra. A pályázatok szakmai (környezet- és éghajlatvédelmi, műszaki, energetikai, közgazdasági) és pénzügyi szempontok szerint kerülnek értékelésre. A nem megfelelő hatékonyságú pályázatok elutasíthatóak az értékelői javaslatok alapján. A befogadott pályázatok az értékelői javaslatok alapján, régiós megbontás szerint, szakaszosan kerülnek miniszteri előterjesztésre.

Ingyenes előminősítés

Jelentkezzen ingyenes előminősítésre és tanácsadásra, mely során pályázatíró szakembereink tájékoztatják Önt lehetőségeiről, illetve az elérhető támogatás összegéről, adottságairól! A jelentkezés az alábbi űrlap kitöltésével lehetséges. Kollégáink munkanapokon általában még aznap, vagy másnap visszahívják Önt!

Csapatunk nem csak a támogatási forrás megszerzésében segít. Munkálataink során számottevő tapasztalatot szereztünk integrátori szerepkörökben, ennek okán már jelen vagyunk a webfejlesztés,webáruház fejlesztés,piacra jutás és marketing tanácsadás területein is, valamint telephelyfejlesztésben is komplex szolgáltatást nyújtunk építőipari kivitelező csapatunkkal. Kulcsrakész és komplex megoldásunkkal képesek vagyunk A-tól Z-ig mindenben valódi segítséget nyújtani a pályázati megírásától egészen a projekt lezárásáig! Látogassa meg további oldalainkat is, és tudjon meg többet!

Revolte Solutions Kft.

A Révolte Solutions Kft. egy képzett (okleveles közgazdász és jogász végzettségű), pályázati finanszírozás terén jelentős tapasztalatot szerzett szakértőkből álló üzletviteli- és pályázati finanszírozási tanácsadó vállalkozás. Tapasztalatunk és kapcsolataink biztosan segíteni tudják az Ön pályázati projektjének megvalósulását is!

Webhely: www.revolte.hu E-mail Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • Debrecen - Nyíregyháza - Budapest
 • +36 30 945 7853
 • +36 70 381 4593
 • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Partnereink voltak

Keressen minket!

  Hiba az üzenet küldése során.   Az üzenetet sikeresen elküldtük.
Top