Informatikai termékek marketingje - pályázati forrással!

A Felhívás célja, hogy vissza nem térítendő támogatás és kölcsön együttes biztosítása révén segítse az újszerű infokommunikációs ötletek piaci termékké és szolgáltatássá fejlesztését, bevezetését és üzleti hasznosítását, és a már külpiaci tevékenységet folytató IKT mikro-, kis- és középvállalkozások újabb nemzetközi piacokra lépésének elősegítését.

A pályázat célja

A szoftverfejlesztési és IT szolgáltatási szektorokban olyan, jórészt hazai tulajdonú vállalkozások működnek, amelyek magas kvalitású munkaerő alkalmazásával nagy hozzáadott értékű, nemzetközileg is piacképes termékeket és szolgáltatásokat tudnak előállítani. Ezért ez a szektor az egyik olyan ágazat, amely kitörési pont lehet világszinten is Magyarország számára. Az új IKT termékek és szolgáltatások innovációs fázis utáni piaci bevezetése, ágazati specializációja kapcsán az infokommunikációs cégek többségének célzott állami támogatásra van szükségük, e nélkül nem javítható kellőképpen a hazai infokommunikációs export.

Az innovatív IKT fejlesztések hasznosulása csak abban az esetben valósulhat meg, ha azokból piacképes termékek állíthatóak elő és értékesíthetők egy szűkebb vagy tágabb célcsoport számára, különös tekintettel a nemzetközi megjelenésre. Az IKT cégeknek csak az export értékesítés jelenthet hosszabb távon garanciát a tartós növekedésre. A szoftver- és IT szolgáltatásexport további erősítésre szorul a teljes IKT kivitelen belül (a teljes IKT kivitelen belül ezen alszektorok részaránya 25% alatt van), mert egyelőre az alacsony hozzáadott értékű hardver és telekommunikációs eszközök kivitele dominál. Az IKT cégek exporttevékenységét elsősorban a nemzetközi piacon való megjelenés magas költségei akadályozzák, ezért a külpiacon való megjelenés támogatása elengedhetetlen a cégek nemzetközi szintű versenyképességének javítása érdekében.

A kisebb és még külpiacra nem lépett vállalkozásoknak jellemzően a stratégiájuk kialakításában, az első exportreferencia megszerzésében, az üzleti kapcsolatok kiépítésben, a partnerkeresésben, termékeik exportképessé tételében (nyelvi változatok, idegen nyelvű leírások, marketing és értékesítés-támogató anyagok stb.) van szükségük segítségre. Az innovatív fejlesztések piacosításának köszönhetően a szektor gazdasági teljesítőképessége javul, hozzájárulva a GDP növekedéséhez.A már exportáló IKT vállalkozásoknak pedig elsősorban arra van szükségük, hogy a már megszerzett piaci jelenlétüket stabilizálják, az adott piacosításának köszönhetően a szektor gazdasági teljesítőképessége javul, hozzájárulva a GDP növekedéséhez.

A már exportáló IKT vállalkozásoknak pedig elsősorban arra van szükségük, hogy a már megszerzett piaci jelenlétüket stabilizálják, az adott piacon a részesedésüket – akár újabb termékek, szolgáltatások bevezetésével – tovább bővítsék, illetve újabb piacokon építsenek ki hídfőállásokat.

Megoldást kínálunk Önnek

Cégünk jelentős, gyakorlatból származó rálátással és tapasztalattal rendelkezik a külföldi piacra jutást támogató pályázati források megszerzésének, illetve az ilyen forrással finanszírozott projektek megvalósításának területén is. 2012 óta számtalan profilú és méretű vállalkozásnak segítettünk már marketing tevékenységük finanszírozásához jelentős mértékű vissza nem térítendő pályázati forráshoz jutni.

Ha szeretné pályázati projektjét biztonságban, szakértő kezekben tudni, keressen minket bizalommal, kollégáink készségesen állnak segítségére!

Az elérthető támogatás összege

 • 2-40M Forintig terjedő vissza nem térítendő támogatás, illetve
 • 2-50M Forintig terjedő kedvezményes kölcsön (2% fix éves kamat!),
 • csupán 10% önerő biztosítása mellett!

Előleg mértéke, összege

Jelen felhívás keretében támogatott projektek esetében az utófinanszírozású tevékenységekre igénybe vehető támogatási előleg maximális mértéke a megítélt támogatás 50 %. A támogatás visszatérítendő része a rendelkezésre tartási idő egésze alatt a pályázó rendelkezésére áll.

Rendelkezésre álló keretösszeg és a támogatott kérelmek várható száma

A pályázat kerete jelentős számú pályázat támogathatóságát biztosítja, hiszen a támogatott kérelmek várható száma 200db, összesen 10,1 Mrd Forint keretösszeggel. E keret jelentős részére jelen pillanatban még pályázat sem érkezett, azaz Önnek jó esélye van a támogatás megszerzésére!

Kik pályázhatnak?

A felhívásra támogatási kérelmet nyújthatnak be azon mikro-, kis-, és középvállalkozások, melyek

 • rendelkeznek legalább egy lezárt (beszámolóval alátámasztott), teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel, melybe az előtársaságként való működés időszaka nem számít bele,
 • amelyek éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelem benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben minimum 3 fő volt,
 • a kevésbé fejlett régiókban székhellyel, fiókteleppel vagy telephellyel rendelkeznek,
 • az alábbi TEÁOR’08 főtevékenységgel rendelkeznek és/vagy a támogatási kérelem benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben az árbevételük legalább 50%-a infokommunikációs tevékenységből (lásd TEÁOR’08 lista alább) származott:
  • 2620 Számítógép, perifériás egység gyártása
  • 5821 Számítógépes játék kiadása
  • 5829 Egyéb szoftverkiadás
  • 6110 Vezetékes távközlés
  • 6120 Vezeték nélküli távközlés
  • 6130 Műholdas távközlés
  • 6190 Egyéb távközlés
  • 6201 Számítógépes programozás
  • 6202 Információtechnológiai szaktanácsadás
  • 6203 Számítógép-üzemeltetés
  • 6209 Egyéb információ-technológiai szolgáltatás
  • 6311 Adatfeldolgozási szolgáltatás
  • 6312 Világháló-portáli szolgáltatás
  • 6399 M.n.s. egyéb információs-szolgáltatás

Támogatott tevékenységek

 • Piacelemzés, piacfelmérés, piackutatás készíttetése, ügyféladatbázis igénybevétele,
 • IKT termékek és szolgáltatások ágazati specifikációja, testreszabása, továbbfejlesztése, tesztelése,
 • új IKT termék verziók és szolgáltatások kapcsán fejlesztői és tesztkörnyezet kialakítása, fejlesztői és felhasználói kézikönyvek elkészítése,
 • nemzetközi szakkiállításokon, konferenciákon, egyéb rendezvényeken (pl. termékbemutatókon, szoftverbemutatókon, B2B partnertalálkozókon) való részvétel,
 • piacra jutás támogatása (marketing tevékenységek, egyéb piacra jutáshoz kapcsolódó szolgáltatások igénybevétele),
 • tanácsadás igénybevétele, beleértve a szoftver és IT szolgáltatás lokalizációt (fordítás és honosítás) és a külpiaci megjelenést lehetővé tevő online fejlesztést (pl.: több nyelven elérhető),
 • szerzői jogi, szabadalmi és iparjogvédelmi dokumentáció honosítása,
 • külpiaci tevékenységért felelős, belföldön foglalkoztatott munkatárs(ak) költsége.

Kötelező vállalások

 • A támogatási kérelmet benyújtó vállalja, hogy a kapott támogatás révén legalább a projekthez igénybe vett vissza nem térítendő támogatás összegével megegyező növekménnyel növeli nettó értékesítési árbevételét a támogatási kérelem beadása előtti utolsó lezárt üzleti év nettó értékesítési árbevételéhez képest a fenntartási időszak 2. évének végéig.
 • A támogatást igénylőnek vállalnia kell, hogy a piacra juttatni kívánt termék/szolgáltatás tekintetében a megcélozni kívánt országra vonatkozó piackutatást végez a külföldön megvalósuló tevékenységet (kiállítás, vásár, cégbemutató) megelőzően.
 • a projekt fizikai befejezéséig a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. cégadatbázisában regisztrál.
 • A projekt fizikai befejezésének időpontjától és a fenntartási időszak alatt folyamatosan rendelkezik saját domainnel és honlappal, amelyen van idegen nyelvű tájékoztatás is legalább a vállalkozás tevékenységéről és elérhetőségeiről.

Amennyiben a pályázati lehetőség felkeltette az érdeklődését, jelentkezzen ingyenes telefonos konzultációra az alábbi űrlap kitöltésével!

Kérjük, hogy legyen szíves az adatlapot teljeskörűen kitölteni, mivel tanácsadó kollégánk a megadott adatok alapján előminősítést végez, így az adatok pontosságú nélkülözhetetlen az Ön megfelelő színvonalon történő tájékoztatásához. Kollégáink munkanapokon általában 1 munkanapon belül visszahívják Önt.

Jelentkezem ingyenes konzultációra (2019)

Cégnév/Név
Invalid Input

Adja meg (cége) teljes nevét!

Székhely (város)
Invalid Input

Adja meg cége székhelyét város szerint!

Tevékenységi kör
Invalid Input

Adja meg cége tevékenységi körét, vagy köreit!

Alapítás éve
Invalid Input

Adja meg, hogy mely évben alapult a vállalkozás!

Nettó árbevétel (utolsó lezárt évben)
Invalid Input

Adja meg, hogy cége mely árbevételi kategóriába esik (millió forintban)

Foglalkoztatottak száma
Invalid Input

Adja meg, hogy hány fő dolgozik a cégnél (8 órás munkaidőre vetítve)!

Milyen pályázati lehetőség(ek) érdekli(k)?
Invalid Input

Kapcsolattartó neve
Invalid Input

Adja meg a döntéshozó nevét, akit a pályázatokkal kapcsolatban kereshetünk!

Kapcsolattartó emailcíme
Invalid Input

Adja meg a kapcsolattartó emailes elérhetőségét!

Kapcsolattartó mobiltelefonszáma
Invalid Input

Adja meg a kapcsolattartó telefonszámát!

Jelentkezés elküldése

Revolte Solutions Kft.

A Révolte Solutions Kft. egy képzett (okleveles közgazdász és jogász végzettségű), pályázati finanszírozás terén jelentős tapasztalatot szerzett szakértőkből álló üzletviteli- és pályázati finanszírozási tanácsadó vállalkozás. Tapasztalatunk és kapcsolataink biztosan segíteni tudják az Ön pályázati projektjének megvalósulását is!

Webhely: www.revolte.hu E-mail Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Csapatunk nem csak a támogatási forrás megszerzésében segít. Működésünk során számottevő tapasztalatot szereztünk integrátori szerepkörökben, ennek okán már jelen vagyunk a webfejlesztéswebáruház fejlesztéspiacra jutás és marketing tanácsadás területein is, valamint telephelyfejlesztésben is komplex szolgáltatást nyújtunk építőipari kivitelező csapatunkkal. Kulcsrakész és komplex megoldásunkkal képesek vagyunk A-tól Z-ig mindenben valódi segítséget nyújtani a pályázat megírásától egészen a projekt lezárásáig! Látogassa meg további oldalainkat is, és tudjon meg többet!

 • Debrecen - Nyíregyháza - Budapest
 • +36 30 945 7853
 • +36 70 381 4593
 • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Partnereink voltak

Keressen minket!

  Hiba az üzenet küldése során.   Az üzenetet sikeresen elküldtük.
Top